Міністр економіки показав непристойний жест і пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки показав непристойний жест і пішов у відставку

Казна та Політика
11107
Міністр економіки та інновацій Португалії Мануел Пінью пішов у відставку через непристойний жест, показаний опонентам у парламенті. Його портфель переданий міністрові фінансів Фернанду Тейшейра душ Сантушу, передає ІТАР-ТАРС.
Інцидент відбувся в четвер увечері під час парламентських дебатів. Мануел Пінью, про діяльність якого критично висловився голова фракції Компартії Бернардину Соареш, приставив до голови два вказівні пальці і показав своєму політичному супротивникові роги.
Образливий жест викликав вибух обурення, що об'єднав у рідкісному одностайному пориві депутатів як лівої, так і правої опозиції. У результаті міністр подав у відставку, а прем'єр- міністр і лідер правлячої право-центристської Соціалістичної партії Жозе Сократеш був змушений її оперативно прийняти і вибачитися. "Від імені уряду прошу у парламенту вибачення," - заявив прем'єр.
Швидка і рішуча реакція прем'єра викликана тим, що Соцпартія і без того потрапила в скрутне становище. На виборах 7 червня вона програла правій Соціал-демократичній партії, набравши менше 27 проц голосів. Восени мають бути вибори в національний парламент і місцеві органи влади, і подібний дурний інцидент - останнє, що потрібно зараз соціалістам. З моменту приходу Соцпартії до влади в 2005 році це вже шоста і найбільш екзотична міністерська відставка.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас