Центробанк Швеції знизив ставку рефінансування до рекордно низького рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Швеції знизив ставку рефінансування до рекордно низького рівня

Валюта
368
Центральний банк Швеції Риксбанк несподівано оголосив про зниження ставки рефінансування вдвічі - до 0,25%. У Риксбанку визнають, що рівень ставки досяг своєї нижчої межі, однак це пояснюється необхідністю підтримки промислового виробництва у Швеції в період низької економічної кон'юнктури.
На думку економіста UBS AG Саніл Капаїди, розвиток економіки виявився набагато нижчим від очікувань . У свою чергу експерти Риксбанку відзначають, що зниження кон'юнктури протягом 2009 року виявилося більш низьким, ніж передбачалося. Скоріше всього, ставка рефінансування протримається на рівні 0,25% до осені 2010 року.
Останній раз ставка рефінансування шведського Центробанку знижувалася у квітні цього року, причому до 0,5%.
Під загрозою девальвації зараз опинилися і країни Прибалтики, де в даний момент життєдіяльність економіки підтримується винятково зовнішнім фінансуванням, однак МВФ затримав надання чергового траншу кредиту Латвії у розмірі 200 млн євро після того, як парламент не зміг схвалити заходи щодо скорочення бюджету. Це створило реальну загрозу девальвації національної валюти і могло негативно вплинути на економіку сусідніх країн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас