Екс-голова НБУ допускає збереження стабільності курсу гривні при зваженій політиці рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова НБУ допускає збереження стабільності курсу гривні при зваженій політиці рефінансування

Валюта
1302
Гривня може бути стабільною або навіть підсилитися відносно іноземних валют, якщо вдасться уникнути політичних факторів впливу на політику рефінансування центрального банку країни, вважає екс-глава Національного банку України (НБУ) Сергій Тігіпко, що заявив про намір балотуватися в президенти країни.
"Якщо не буде політичної афери, то гривня може бути стабільною або навіть підсилитися", - сказав С.Тігіпко на прес-конференції у Львові в четвер.
С.Тігіпко пояснив, що прикладом "політичної афери" є рефінансування Нацбанком низки банківських структур восени 2008 року. За його словами, це відбулося тоді, коли НБУ не контролював банки, яким видавав серйозні суми на рефінансування і ці суми "розігрівали валютний ринок".
"Це можна назвати непрофесіоналізмом, а можна назвати і політичною аферою", - додав екс-глава НБУ.
За його словами, зараз в Україні збалансована зовнішня торгівля, немає ажіотажного попиту на валюту, і є всі підстави для стабілізації. Одним з винятків він назвав платежі за газ, але в той же час підкреслив, що це питання буде вирішуватися або через залучення валютних резервів НБУ, або через позику від ЄС, або від якогось із європейських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас