Загальний борг із заробітної плати на Донеччині досяг 300 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загальний борг із заробітної плати на Донеччині досяг 300 мільйонів гривень

Казна та Політика
188
Список підприємств – боржників із заробітної плати в Донецькій області, як і раніше, очолюють вугільні компанії. Про це заявив перший заступник голови Донецької ОДА Сергій Дергунов.
За його словами, загальна цифра боргу з виплати заробітної плати в Донецькій області становить 300 мільйонів гривень, з них 120 мільйонів за підприємствами банкрутами. Обласна комісія з контролю над виплатою заробітної плати намагається строго контролювати такі організації. Позитивні зрушення очікуються в результаті введення представників комісії до складу кредиторів, які здійснюють нагляд за підприємствами – банкрутами.
"Зараз ситуація стабілізувалася, ми повернулися до цифри 300 мільйонів. Це загальна заборгованість із заробітної плати. Як завжди лідери – вуглевидобувні підприємства. Як правило кошти держпідтримки заходять в останні місяці. От 290 мільйонів ми одержали наприкінці місяця. І завдяки цьому пенсійний фонд виконав показники збору внесків у Пенсійний фонд", - уточнив Сергій Дергунов.
Стабілізацію відзначають і в Пенсійному фонді Донецької області. Заборгованість по внесках зменшилася на 10 мільйонів і становить тепер 1 мільярд 700 гривень. Потроху відновляється прибуткова частина Пенсійного фонду, у червні вона становила один мільярд гривень. У фонді пов'язують позитивні тенденції з очищенням економіки підприємств. "Та кількість підприємств, які залишилися - практично знизили свої показники. Але вже зайвого немає. Є потреба. Намітилася стабільність у відносинах підприємств до Пенсійного фонду", - відзначив голова управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Георгій Якименко.
Він також додав, що стабілізація з’явилася і на регіональному ринку праці. Сьогодні на біржі праці перебувають 58 тисяч осіб. Зростання безробіття зупинилося. Підвищенню працевлаштування сприяє сезонне коливання вакансій у таких галузях як сільське господарство, торгівля і будівництво.
"Безумовно, те що зареєстрований ринок знижується, дає можливість мати резерв – це виходячи із трудових ресурсів, можливості центру зайнятості. Якщо будуть під кінець року збільшення ринку праці, ми зможемо забезпечувати кожного клієнта якісно", - сказала директор Донецького обласного центру зайнятості Тамара Козенко.
Керівництво обласного центру зайнятості відзначає збільшення кількості вакансій. За п'ять місяців поточного року до біржі праці надійшло до 100 тисяч пропозицій. Сьогодні вони використані. Тепер відкриті в регіоні менше 5 тисяч вакансій.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас