Зростання ВВП Індії може прискоритися до 7,75% в 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Індії може прискоритися до 7,75% в 2009р

Казна та Політика
256
Зростання ВВП Індії може прискоритися цього року до 7,75% у зв'язку із сигналами "досягнення дна" американською економікою, а також імовірністю одержання гарних урожаїв завдяки мусонним дощам, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства фінансів країни.
"Швидкість, з якою індійська економіка буде повертатися до високих темпів зростання, залежить від відновлення світової економіки, і особливо, економіки США", - говориться в повідомленні Мінфіну.
За прогнозами представників уряду, зростання індійського ВВП може скласти лише 6,25%, у тому випадку, якщо відбудеться затримка зі стабілізацією американської економіки.
Міністерство фінансів Індії розраховує на швидку зміну ситуації в економіці країни і закликає до згортання заходів щодо стимулювання зростання, що вживалися з жовтня минулого року у зв'язку з поглибленням економічного спаду.
Ділова активність у виробничому секторі США в червні знижувалася мінімальними за десять місяців темпами, ці дані стали черговим сигналом того, що американська економіка почала стабілізуватися.
Зростання ВВП Індії в минулому фінансовому році, що завершився 31 березня 2009 року, склало 6,7%, ставши мінімальним з 2003 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас