"Нафтогаз" має намір залучити міжнародних консультантів для визначення економічно обґрунтованого рівня ставки транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" має намір залучити міжнародних консультантів для визначення економічно обґрунтованого рівня ставки транзиту газу

Енергетика
404
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір залучити міжнародних консультантів для визначення економічно обґрунтованого рівня ставки на послугу із транзиту природного газу по території України.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба компанії.
Компанія відзначає, що в засобах масової інформації часто звучать заяви експертів про оптимальний розмір тарифних ставок на послуги транзиту газу, і ці розміри мають широкий діапазон.
"У той же час консультації з європейськими фахівцями в газотранспортній галузі, часто підтверджували економічну обґрунтованість тарифу на транзит природного газу, який був зафіксований договором від 19 січня 2009 року", - сказано в повідомленні.
Для визначення обґрунтованого рівня тарифів "Нафтогаз" ухвалив рішення щодо залучення незалежної ьп авторитетної західної консалтингової компанії і провідних світових консультантів з тарифікації послуг у сфері енергетики.
Компанія планує одержати аналітичний звіт по даному питанню до кінця 2009 року.
У той же час "Нафтогаз" просить усі зацікавлені сторони і політичні сили припинити спекуляції на тему ставки транзиту природного газу і доцільності перегляду існуючих договорів з російським "Газпром".
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко виступає за перегляд формули розрахунків ціни на транзит газу між "Нафтогаз" і "Газпромом".
У травні загальний транзит природного газу через територію України скоротився на 21,74%, або на 2,15 млрд. куб. м у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року до 7,74 млрд. куб. м.
В 2008 році транзит газу через територію України склав 119,6 млрд. куб. м, що на 3,8% більше, ніж в 2007.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас