Президент підтягнув котирування банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підтягнув котирування банків

Фондовий ринок
255
Український ринок акцій виріс за підсумками торговельної сесії у вівторок - індекс ПФТС піднявся на 1,41% (5,7 пункту), до рівня 411,20 пункту, а індекс Української біржі - на 3,02% (29,53 пункту), до 1006,62 пункту
На Українській біржі були укладені угоди на суму 5,035 млн. грн., на ПФТС - на 6,34 млн. грн.
"Українські фондові ринки продемонстрували позитивну динаміку в перший торговельний день після довгих вихідних. Індекси як ПФТС, так і УБ з відкриття направилися вгору і зберегли зростання до самого закриття. Торговельна активність, втім, була помірною",- відзначив Костянтин Литвин, стратег Astrum Investment Management.
За словами Павла Костромицького, трейдера інвестиційної компанії Phoenix Capital, у вівторок закривався квартал, що визначила поведінка на ринку. "Ринки відкрилися зростанням, але протягом першої години пішла корекція, і до кінця дня зберігався негативний тренд. В останні кілька хвилин були проведені технічні угоди, через які індекс УБ підскочив вгору",- розповів він.
При цьому, за словами Костянтина Литвина, явним лідером став банківський сектор: акції "Райффайзен Банку Аваль" підвищилися в ціні на 5,9%, акції Укрсоцбанка виросли трохи менше - на 4,6%. Крім того, на частку Укрсоцбанка припав максимальний обсяг торгів на Українській біржі. Крім нього, говорить Павло Костромицький, активно торгувалися "Укрнефта" і "Центренерго", а лідером зростання були акції "Мотор Січ".
На думку аналітиків, двигуном зростання в банківському секторі, серед іншого, була позитивна новина про те, що президент наклав вето на закон, що передбачає заборону кредиторам забирати заставне житло у фізосіб, які постійно в ньому проживають.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас