Більшість індексів АТР зростає в середу на збільшенні промвиробництва в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість індексів АТР зростає в середу на збільшенні промвиробництва в Китаї

Фондовий ринок
82
Більшість фондових індексів країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищується в середу на тлі збільшення обсягів промислового виробництва в Китаї четвертий місяць поспіль, повідомляє агентство Bloomberg.
Дорожчають папери інфраструктурних компаній. Оголошення про допемісію акцій призвели до зниження котирувань паперів корпорацій, які потребують капіталу.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific майже не змінився з відкриття торгів.
Японський Nikkei додав 0,5%.
Австралійський S&P/ASX 200 упав на 1,9%, оскільки промвиробництво в країні скоротилося в червні 13-й місяць поспіль.
Кількість дозволів на будівництво житлових будинків знизилося в травні на 12,5% порівняно із квітнем. Експерти прогнозували зростання показника на 3%.
Ринки Гонконгу закриті в середу у зв'язку з офіційним вихідним днем.
Китайська промисловість у червні збільшила обсяги випуску продукції, свідчить опублікований у середу індекс менеджерів закупівель. Значення індексу зросло до 53,2 пункту з 53,1 у травні. У той же час, згідно з опитуванням, у червні виріс порівняно із травнем і обсяг експортних замовлень. Значення індексу вище 50 означає зростання обсягів випуску продукції.
"Економіка Китаю знову встала на ноги завдяки урядовим заходам стимулювання", - говорить старший аналітик Daiwa Asset Management Йосінорі Нагано. Експерт додав, що усе більше компаній Азії будуть намагатися продати акції для залучення додаткових коштів.
Рівень довіри найбільших японських виробничих компаній до економіки країни, згідно з авторитетним опитуванням Танкан, виріс у червні до мінус 48 порівняно з мінус 58 у березні, але виявився суттєво нижче прогнозів. Середній прогноз ринку становив мінус 43, при цьому негативне значення індексу говорить про те, що кількість песимістів як і раніше сильно перевищує кількість оптимістів.
Вартість акцій China Railway Erju Co., підрозділу найбільшої будівельної компанії КНР, підскочила на 4,6% на статданих про зростання обсягів виробництва в країні.
Папери другого за розмірами світового виробника будівельної техніки Komatsu Ltd. подорожчали на 2,8%. Банк Mizuho Financial Group Inc. поліпшив прогноз для акцій Komatsu до "активно купувати", пославшись на зростання попиту в Китаї.
Ринкова капіталізація Aluminum Corp. of China Ltd. знизилася на 1,2% після заяви про плани залучення $1,46 млрд за рахунок допемісії.
Японська фінкомпанія Orix також планує продати нові акції, курс її паперів упав з відкриття торгів у середу на 5,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас