У британців закінчуються гроші на королеву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У британців закінчуються гроші на королеву

Казна та Політика
269
Букінгемський палац оприлюднив відомості про видатки на утримання королівської сім'ї.
Як з'ясувалося, цього року було витрачено 6 мільйонів фунтів стерлінгів з резервного фонду: якщо видатки королеви будуть рости такими ж темпами, кошти фонду закінчаться до 2012 року.
Повідомляється, що цього року утримання королівської сім'ї обійшлося кожному британцеві в 69 пенсів: це на три пенси більше, ніж у попередньому році. Загальна сума видатків виросла з 40 мільйонів фунтів до 41,5 мільйони.
У резервному фонді, який колись перевищував 35 мільйонів фунтів, залишилося всього 14 мільйонів. Експерти відзначають, що, очевидно, королеві Єлизаветі II доведеться попросити уряд збільшити щорічно виділювану на утримання королівської сім'ї суму. Цього не робили з 1991 року.
Найбільше виросли видатки на подорожі членів королівської сім'ї: вони склали 6,5 мільйонів фунтів, що на 300 тисяч більше, ніж торік. Майже 10 мільйонів пішло на оплату прислуги, 600 тисяч фунтів на вечірки в саду Букінгемського палацу, церемоніальні видатки склали 400 тисяч фунтів.
У зв'язку зі збільшенням видатків королеві довелося відмовитися від деяких проектів, зокрема, від ремонтних робіт у резиденціях членів королівської сім'ї.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас