База даних хабарників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

База даних хабарників

Казна та Політика
9087
Народний депутат від "НУ-НС" Анатолій Гриценко вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонує створити єдину базу даних на хабарників.
Політик відзначив, що сьогодні в законодавстві існує дуже багато пом'якшувальних обставин, що дозволяють хабарникові заплатити всього лише 400 грн. штрафу і не сідати за ґрати. "Після цього він навіть може піти на підвищення в інше міністерство, адже там не знають про те, що він хабарник. Саме тому я вніс законопроект, що передбачає створення єдиної бази даних для обліку всіх хабарників, щоб людина, яку піймали "на гарячому" в одному місці, не пішла на підвищення в іншому", - підкреслив він.
За словами Гриценка, такого рівня корупції, який існує сьогодні в Україні, немає в жодній з європейських держав. "Проблема корупції і хабарництва вже давно стала загрозою національній безпеці, і дивитися на це спокійно ні я, ні інші народні депутати не будемо", - підкреслив політик.
Раніше комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності прийняв рішення підтримати подолання президентського вето на законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо протидії хабарництву)" підготовлений народним депутатом Гриценком.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас