До фінкомпаній Великобританії повернувся оптимізм вперше за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До фінкомпаній Великобританії повернувся оптимізм вперше за 2 роки

Казна та Політика
419
До британських фінансових компаній уперше за два роки повернулися оптимістичні настрої, говориться у квартальному опитуванні фінансових компаній, проведеному Конфедерацією британської промисловості (CBI) і PricewaterhouseCoopers.
Однак банки і будівельні товариства, що видають кредити для будівництва або купівлі житлових будинків, залишаються менш впевненими, оскільки вони борються з рекордними рівнями безнадійних боргів.
У квітні-червні бізнес, прибуток і рентабельність продемонстрували падіння, однак зниження відбувалося набагато більш повільними темпами, ніж очікувалося, наводить дані звіту компаній The Financial Times.
У цілому 13% компаній були більш оптимістичні відносно бізнес-ситуації в секторі - уперше з 2007 року. Це обумовлено посиленням очікувань, що найгірше в кредитній кризі і рецесії залишилося позаду, і що інвестори почнуть повертатися на ринки.
У той же час компанії, що надають фінансові послуги, продовжували скорочувати робочі місця. Близько 34 тис. співробітників втратили роботу торік і порядку 17 тис. - у першому кварталі. CBI і PwC прогнозують зниження штатів ще на 15 тис. людей у другому кварталі і на 13 тис. - у третьому кварталі.
За даними опитування, усього 1% респондентів вважає, що високий ризик подальшого погіршення на фінансових ринках, у той час як у березні цей показник перебував на позначці 45%.
У той же час головний радник з економіки CBI Ян Маккафферті вважає, що хоча в багатьох фінсекторах видно ознаки виходу з найбільш важкого періоду, "проте, умови залишаються складними, особливо для банків". "Зростаючий рівень безнадійних боргів викликає подальшу стурбованість", - відзначив він.
Істотне поліпшення настроїв було відзначено в страховому сегменті на тлі очікування зростання прибутків і керування інвестиціями. Однак у банків обсяги бізнесу за останні три місяці впали на найбільшу величину з 1991 року.
"Банківська галузь Великобританії показує подальше зниження довіри, але темпи падіння сповільнюються", - заявив представник PwC Джон Хітчінс. Банки "не впевнені у тому, коли підійде до кінця" корекція вартості активів, додав він.
У дослідженні, проведеному з 20 травня по 3 червня, брали участь 73 фінансові компанії. CBI представляє близько 240 тис. компаній, на частку яких припадає близько третини зайнятих у приватному секторі британців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас