Меркель виключає можливість підвищення ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель виключає можливість підвищення ПДВ

Казна та Політика
193
Канцлер Німеччини Ангела Меркель категорично виключила можливість підвищення податку на додану вартість, незважаючи на зростання дефіциту бюджету, у випадку, якщо на загальних виборах у нинішньому році її переоберуть на другий термін, повідомляє Financial Times.
Напередодні конференції Християнсько-Демократичного Союзу, яка відбудеться в Берліні в понеділок і затвердить передвиборну програму партії, Меркель відкинула заклики своїх політичних союзників і економістів підвищити податки для того, щоб заткнути пролом, пробитий в державних фінансах економічною кризою.
"Усі розмови про підвищення ПДВ завдають шкоди ділової активності, - сказала Меркель. - Якщо я очолю наступний уряд, підвищення ПДВ не буде".
Ця обіцянка наводить на думку, що боротьба за фінансову дисципліну, яку канцлер веде на міжнародній арені, не повинна заважати її шансам Меркель на переобрання. Її заяви свідчать про побоювання ХДС, що дебати про підвищення ПДВ можуть ліквідувати перевагу партії над її союзниками по правлячій коаліції, соціал-демократами.
Нова програма ХДС містить пропозицію не про підвищення податків, а про їх зниження на 15 млрд. євро, хоча конкретні строки не називаються. Результати опитувань громадської думки вказують на те, що стан, що погіршується, державних фінансів і його потенційний вплив на податки буде відіграти на виборах більш значиму роль, ніж безробіття і рецесія.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас