З'їзд "Нашої України" зобов'язав народних депутатів від партії вийти з коаліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'їзд "Нашої України" зобов'язав народних депутатів від партії вийти з коаліції

Казна та Політика
327
З'їзд партії "Наша Україна" зобов'язав народних депутатів - членів партії відкликати свої підписи під заявою про створення коаліції.
Про це сказано в резолюції партії, повідомляє прес-служба "Наший України". Прес-служба наводить наступний текст резолюції:
"Наша Україна" завжди була і залишається політичною партією, яка виступає за відкриту і чесну дискусію як між однопартійцями, так і політичними партнерами, наполягає на конструктивній та злагодженій співпраці.
Сьогодні ми констатуємо, що єдність та одностайність фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" зруйнована, що стало прямим наслідком переваги особистих політичних інтересів окремих її учасників над колективними зобов"язаннями, які привели Блок до парламенту.
Ми переконані, що сьогодні народних депутатів фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" лише використовують для формального існування парламентської коаліції, яка давно перетворилася на іграшку в руках уряду, а не у політичний союз законодавців. Є всі підстави розглядати нинішню діяльність коаліції лише як прикриття безвідповідальної політики уряду та політичних інтриг фракції Блоку Юлії Тимошенко.
"Наша Україна" не бажає більше виступати в парламенті ширмою для антиконституційного заколоту, бездіяльності уряду в умовах економічної кризи та політичних розправ над міністрами. Ми висловлюємо кардинальну незгоду з непрофесійними популістськими діями Прем"єр-міністра, які ведуть країну до економічного колапсу і зобов"язуємо членів партії - народних депутатів України відкликати свої підписи під заявою про створення коаліції.
"Наша Україна" звертається до народних депутатів - членів партії "Наша Україна" із закликом створити у Верховній Раді України депутатську групу "Наша Україна".
Також ми звертаємось до політичних союзників, які входять до парламентської фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" вийти зі складу парламентської коаліції".
Виступаючи на з'їзді партії, Президент Віктор Ющенко закликав чотирьох народних депутатів від партії "Народний союз "Наша Україна" Олександра Третьякова, Юрія Ключковського, Миколу Мартиненко і Едуарда Зейналова вийти з парламентської коаліції.
Зараз в коаліцію входить 37 з 72 народних депутатів від фракції НУ-НС. У разі виходу депутатів від партії "Наша Україна" з коаліції вона припинить своє існування.
З'їзд також ухвалив рішення про перейменування партії "Народний союз "Наша Україна" в "Наша Україна" і створення в парламенті депутатської групи "Наша Україна". З'їзд також вирішив у разі звільнення міністрів від "Нашої України" з політичних мотивів включити їх до ради партії.
Київська організація партії, яку очолює Мартиненко, не була представлена на з'їзді.
Президент України Віктор Ющенко висловив упевненість, що переконаний "Наша Україна" переможе як на президентських, так і на парламентських виборах. Він додав, що сьогодні основним завданням для партії є консолідація зусиль для об'єднання, зокрема, членів партії з народними депутатами від "Наший України". "Ми пережили цькування наших так званих партнерів", - сказав він.
Нагадаємо, що в грудні 2008 р. Ющенко висловив надію, що депутати парламенту від НСНУ, що підписали коаліційну угоду, будуть виключені з партії. Коаліцію у складі БЮТ, частини фракції НУ-НС і блоку В.Литвина, створену в грудні 2008 р., Президент оцінив як результат "політичної корупції".
Відзначимо, що в 2008 р. Президент Ющенко був обраний головою НСНУ замість В"ячеслава Кириленка. Раніше він очолював партію як почесний голова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас