Ющенко заявив, що не допустить при формуванні держбюджету-2010 зменшення витрат Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко заявив, що не допустить при формуванні держбюджету-2010 зменшення витрат Міноборони

Казна та Політика
155
Президент України Віктор Ющенко заявив, що не допустить при формуванні держбюджету на 2010 р. зменшення витрат Міністерства оборони. Про це глава держави заявив сьогодні, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони. Він підкреслив, що в поточному році Міноборони виявилося єдиним відомством, номінальні витрати якого в порівнянні з попереднім періодом були зменшені.
"Я прошу зайняти РБО чітку і ясну позицію з цього питання, щоб уряд не мучився з питання, за якої умови Президент підпише закон про держбюджет-2010. Ми також повинні послухати сьогодні представника Міноборони щодо того, яка сума фінансування для нього є критичною", - сказав В.Ющенко.
Президент відзначив, що вперше за 5 останні років в поточному році в Україні скоротилася кількість контрактних військовослужбовців у Збройних силах. На його думку, це пов'язано з тим, що зарплата контрактного військовослужбовця рядового складу в середньому на 30% нижче ніж середня зарплата по області.
"У кожній області, починаючи з Волинської і закінчуючи Одеською. Це принизливо. Немає честі служити в армії при такому фінансуванні", - сказав В.Ющенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас