Ющенко переконаний, що необхідно розробити нову стратегію розвитку "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко переконаний, що необхідно розробити нову стратегію розвитку "Укрзалізниці"

Казна та Політика
273
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що необхідно розробити нову стратегію розвитку "Укрзалізниці". Про це він повідомив сьогодні на початку засідання РНБО.
За його словами, Мінтрансзв"язку та "Укрзалізниця" зараз "переживають нелегкі часи". "Базова проблема – збитковість, хронічна, глибока…Яка говорить про те, що "Укрзалізниця" повинна отримати нову стратегію, і через реструктуризацію, через глибокі структурні реформи отримати фінансовий баланс, який би дозволив "Укрзалізниці" стати активним учасником господарської діяльності", - зазначив Президент.
За його словами, за підсумками 2008 р. збитки "Укрзалізниці" складали 4 млрд грн. "На мій погляд, це критична точка… Ледачий тільки не отримав прибутки у 2008 р.", - зазначив він.
Глава держави наголосив, що в нього є питання до уряду і до парламенту, щоб не була прийнята Національна програма реформування залізничного транспорту та не створена Національна комісія регулювання транспорту. В.Ющенко підкреслив, що необхідно знайти "на основі закону спосіб відтворити роботу Національної комісії".
На його переконання, тарифна політика у галузі залізничного транспорту не завжди є логічною. Зокрема, за його словами, держава продовжує субсидувати багатих пасажирів, витрачаючи на це сотні мільйонів гривень, тоді як в "Укрзалізниці" не вистачає 60-70 млн грн на придбання вагонів та локомотивів власного виробництва.
За його словами, це неправильна внутрішня організація залізничного транспорту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас