Черновецький: В бюджеті Києва відсутні кошти на підготовку транспортної інфраструктури столиці до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький: В бюджеті Києва відсутні кошти на підготовку транспортної інфраструктури столиці до Євро-2012

Казна та Політика
306
Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що в бюджеті Києва відсутні кошти на підготовку транспортної інфраструктури столиці на підготовку до проведення Євро-2012. Про це він заявив на нараді під головуванням Президента України Віктора Ющенка, присвяченій підготовці Києва до Євро-2012.
Зокрема, мер зазначив, що дефіцит складає 1,130 млрд грн. Він виник через те, що Верховна Ради вилучила з міського до державного бюджету кошти в обсязі 7,5 млрд грн. Л.Черновецький додав, що за таких умов не вбачає можливості розбудови транспортної інфраструктури Києва в поточному році.
В свою чергу В.Ющенко порадив меру "або через своїх депутатів у парламенті" домогтися змін бюджетного законодавства з метою повернути вищезгадану суму, або звернутися до уряду, щоб він надав дозвіл на випуск цінних паперів на 1,130 млрд грн, які будуть реалізовані на внутрішньому ринку і, таким чином, профінансувати будівництво транспортної інфраструктури.
В.Ющенко доручив Л.Черновецькому 30 червня поставити це питання перед урядом та парламентом.
В цілому, говорячи про бюджет Києва, він зазначив, що бюджет столиці знаходиться на тому рівні, в якому він знаходився в 2002, 2003 р. Вилучення понад 7 млрд грн з бюджету Києва фактично означає "зробити бюджет на 30% гіршим", додав Президент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас