Більшість американських акцій виросла в середу, ф'ючерси підвищуються в четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість американських акцій виросла в середу, ф'ючерси підвищуються в четвер

Фондовий ринок
98
Більшість котирувань американських акцій виросла в середу на несподівано позитивних статданих про замовлення на товари тривалого вжитку, повідомило агентство Bloomberg. Позитивний вплив на ринок також зробив квартальний звіт компанії Oracle.
До кінця торгів зростання сповільнилося, а для індексу Dow Jones Industrial Average змінилося падінням, тому що Федеральний резерв не виправдав очікувань інвесторів і не розширив обсяг програми викупу облігацій.
Ф'ючерси на фондові індекси США підвищуються в четвер: вересневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:30 МСК додав 1,07%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,88%.
Федеральна резервна система (ФРС) США в середу ухвалила рішення щодо збереження цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних. Крім того, американський ЦБ вирішив не змінювати обсяг програми викупу облігацій на суму $1,75 трлн, заявивши, що в цьому немає необхідності, тому що рецесія слабшає.
"Інформація, отримана після засідання FOMC у квітні, підтверджує, що темпи зниження економіки сповільнюються. Умови на фінансових ринках у цілому покращилися за останні місяці", - говориться в документі за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC).
Замовлення на товари тривалого вжитку в США несподівано виросли в травні - на 1,8%, за даними міністерства торгівлі США. Це рекордний підйом із грудня 2007 року, при цьому місяцем раніше було зафіксовано підвищення також на 1,8%.
У той же час аналітики прогнозували зниження показника минулого місяця на 0,9%. Замовлення без урахування транспортного обладнання збільшилися на 1,1%, тоді як експерти очікували зменшення на 0,5%.
"Сильні дані про замовлення і гарні фінансові звіти Oracle і Monsanto дуже позитивні для ринку акцій", - заявив керуючий Pioneer Investment Management Джон Карі.
Опубліковані дані вказують на ймовірність ослаблення економічного спаду, відзначають фахівці. ВВП США може повернутися до зростання в другому півріччі 2009 року, а стабільний підйом споживчих витрат може підштовхнути бізнес до підвищення інвестицій і виробництва після того, як запаси продукції на складах суттєво скоротилися. Проте, обмежувальний вплив на економіку будуть мати зростання безробіття і жорсткість умов кредитування.
На цій новині більш ніж на 1,8% подорожчали акції General Electric і Caterpillar.
Провідний світовий розробник програмного забезпечення для баз даних Oracle за підсумками лютого-травня зафіксував зниження виторгу на 5% і чистого прибутку на 7%, але проте результати перевершили прогнози ринку. Керівництво компанії вважає, що показники виявилися "значно кращими", ніж очікувалося, і навіть указують на ознаки підвищення попиту останніми місяцями.
Котирування акцій Oracle підскочили на 7%.
Вартість паперів Monsanto, одного з найбільших постачальників зерна у світі, упала на 4% після зростання в першій половині сесії на 3,5%. Подорожчання акцій було викликано тим, що прибуток компанії минулого кварталу склав $1,25 у розрахунку на акцію при середньому прогнозі аналітиків на рівні $1,18 на акцію. Однак інвестори були розчаровані тим, що керівництво Monsanto прогнозує скорочення прибутку, якщо компанії не вдасться компенсувати 50%-е зниження виторгу від продажу гербіцидів за рахунок реалізації насіння.
Крім того, дорожчають акції алюмінієвого гіганта Alcoa (на 2,1%) і Freeport Mcmoran Copper & Gold (на 3,4%) на тлі зростання цін на кольорові метали в Лондоні.
Ціна акцій Citigroup збільшилася на 1%. Банк, що одержав від уряду США кредити в розмірі $45 млрд, збирається збільшити базову заробітну плату своїх співробітників у середньому на 50%, щоб компенсувати скорочення і часткове скасування річних бонусів. Тим самим банк намагається зберегти найцінніші кадри.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів опустився на 23,05 пункту (0,28%) - до 8299,86 пункту.
Standard & Poor's 500 у середу збільшився на 5,84 пункту (0,65%), склавши 900,94 пункту. За підсумками сесії 50-денна ковзна середня цього показника перевищила його середнє значення за попередні 200 днів уперше із грудня 2007 року. У технічному аналізі таке явище називається "золотий хрест" і вважається сигналом переваги "биків" на ринку.
Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 27,42 пункту (1,55%) - до 1792,34 пункту.
Зниження Dow Jones з початку поточного року становить 5,43%, S&P 500 - 0,26%. У той же час Nasdaq додав цього року 13,65%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас