Голова Центробанку Франції закликав скоротити видатки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Центробанку Франції закликав скоротити видатки

Казна та Політика
152
Франція повинна вжити жорстких заходів з обмеження видатків, як тільки в економіці відновиться зростання, попередив керуючий Банку Франції Крістіан Нойє, повідомляє Financial Times.
"Як тільки почнеться економічне зростання, нам потрібна строга дисципліна в сфері видатків. Необхідно забезпечити, щоб видаткова частина бюджету збільшувалася повільніше, ніж надходження в бюджет, а бюджетний дефіцит швидко знижувався", - заявив Нойє журналістам.
Напередодні президент Франції Ніколя Саркозі представив план, що стосується заснування спеціального бонда для плати за "пріоритетні" інвестиції. Хоча президент пообіцяв зменшити "структурний" дефіцит бюджету, він не пояснив, звідки візьмуться нагромадження таких масштабів. Нойє закликав уряд впритул зайнятися цією проблемою. "Дуже важливо думати про це зараз, хоча ми ще не починаємо зменшувати дефіцит, тому що ніхто не робить цього під час кризи або рецесії", - сказав він.
Голова Центробанку визнав, що уряду "нелегко дотриматися балансу", тому що йому потрібно в короткостроковій перспективі стимулювати економіку та одночасно проводити структурні реформи. "Ми повинні більше витрачати сьогодні, але скорочувати дефіцит завтра", - заявив Нойє.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас