Обама задоволений роботою ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама задоволений роботою ФРС

Казна та Політика
275
Президент США Барак Обама заявив, що голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке "прекрасно працює", борючись із фінансовою кризою, а ФРС у стані взяти на себе додаткові повноваження з моніторингу фінансових ризиків, передає "K2Kapital".
Однак Президент США обійшов мовчанням питання про те, чи попросить він Бернанке очолювати Центробанк після закінчення його терміну на цій посаді на початку майбутнього року. При цьому він розкритикував дії фінансових регуляторів, включаючи ФРС, на самому початку фінансової кризи.
"Фінансові регулятори не зробили всього необхідного, щоб запобігти кризі. ФРС, мабуть, діяла краще, ніж багато інших регуляторів, але я думаю, вони першими визнають, що в сфері системних ризиків і прогнозування системних ризиків, вони не зробили всього, що потрібно було зробити", - заявив Обама на прес-конференції в Білому домі.
За запропонованим Білим домом планом реформи регулювання, ФРС стане головним регулятором для фінансових установ, які уряд США вважає досить великими, щоб створювати системні проблеми в економіці. Б.Обама підкреслив, що "професійний досвід" Центробанку дозволяє йому взяти на себе цю роль.
На тлі результатів опитувань громадської думки, що показують песимізм, що підсилюється, американців із приводу ефективності програми стимулювання економіки, Обама визнав, що США переживають "дуже важкий період". Однак він додав, що поки передчасно говорити про додаткові програми стимулювання.
"Я не задоволений прогресом, якого ми досягли. Ми повинні гарантувати, що програми, які ми запускаємо, працюють саме так, як було задумано", - заявив Обама.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас