Moody's: Кредитний рейтинг США не буде падати через відсутність альтернативи долару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Кредитний рейтинг США не буде падати через відсутність альтернативи долару

Казна та Політика
384
Агентство Moody's Investors Service заявило, що відсутність претендентів на заміну долара США як світової резервної валюти дозволяє говорити про збереження в довгочасній перспективі кредитного рейтингу країни на рівні Aaa навіть на тлі того, що бюджетний дефіцит Штатів цього року збільшиться в 4 рази, передає Bloomberg.
"При відсутності надійної альтернативи важко очікувати різких змін щодо довіри до долара й економіки США в цілому, що навіть в інтересах самих кредиторів", - заявив П"єр Кайллето, управляючий директор Moody's Sovereign Risk Group. Фінансові міністри Росії і Японії в цьому місяці заявляли про те, що поки не бачать повноцінної надійної заміни долару, а китайський уряд збільшив кількість американських облігацій у себе в резервах.
Фінансове здоров'я найбільшої у світі економіки привертає до себе пильна увага останнім часом через застосування величезних стимулюючих програм і розбухання бюджетного дефіциту, що досягне цього року рекордного значення в $1,85 трлн.
Навіть якщо в США співвідношення боргу до валового внутрішнього продукту досягне 100%, а це більш ніж у двічі вище нинішнього рівня, кредитний рейтинг як і раніше буде перебуває в безпеці доти, поки вартість запозичень залишиться на низькому рівні, відзначив Кайллето. Moody's оцінює, що співвідношення боргу до ВВП зросте до 59,9% цього року з 40,8% в минулому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас