Китай заявив про відповідність своїх експортних обмежень правилам СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заявив про відповідність своїх експортних обмежень правилам СОТ

Казна та Політика
312
Китайський уряд заявив, що має намір заперечити скарги у Світову організацію торгівлі з боку Європейського союзу і США про те, що КНР несправедливо обмежує експорт сировинних матеріалів, таких, як магній, цинк і коксівне вугілля, тим самим створюючи преференційні умови для своїх виробників на шкоду іноземним, повідомляє агентство Bloomberg.
На думку уряду Китаю, експортні мита на сировину не суперечать умовам членства країни в СОТ. Відповідальний представник відомства у відповідь на запитання кореспондентів відзначив, що політика Китаю в сфері сировинного експорту має на меті охорону навколишнього середовища і природних ресурсів. Однак керівництво КНР висловило готовність до консультацій щодо суперечок, що виникають, повідомило в середу Міністерство комерції країни.
"Китайська сторона підтримує постійні контакти зі США і ЄС щодо питання політики сировинного експорту і буде належним чином реагувати на прохання США і ЄС відповідно до процедури СОТ з вирішення суперечок", - говориться в заяві міністерства.
У спільній скарзі ЄС і США Китай звинувачується у використанні мит, квот для навмисного скорочення китайського експорту низки металів і хімічних речовин, у той час як Китай найчастіше є або основним постачальником або єдиним джерелом цих матеріалів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас