Шлапак: Прийнятий ВР закон по мінімізації впливу фінансової кризи дозволить залучити на ринок додатковий валютний ресурс в сумі близько 1,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Прийнятий ВР закон по мінімізації впливу фінансової кризи дозволить залучити на ринок додатковий валютний ресурс в сумі близько 1,5 млрд дол.

Казна та Політика
850
Прийнятий Верховною Радою закон про внесення змін до низки законів щодо мінімізації впливу фінансової кризи дозволить залучити на ринок додатковий валютний ресурс в розмірі близько 1,5 млрд дол. Про це заявив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак, коментуючи норми вищезгаданого закону, що передбачають, зокрема, скорочення терміну повернення валютної виручки експортерами з 180 до 90 днів, а також вимоги конвертації резервів банків під сумнівні валютні кредити в гривню.
"Це позитивні заходи, які, безумовно, сприятимуть зміцненню гривні, але до такого рівня зараз неможливо розрахувати. Це не дасть швидкий результат. Повинно пройти як мінімум 3 місяці, тому що на наші старі експортні контракти новий закон не розповсюджується. Крім того, Нацбанк оголосив, що при переведенні валютних резервів в гривню, буде застосовувати до банків індивідуальний підхід (щодо термінів конвертації)", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас