Парламент України обмежив сфери чинності закону про основи держнагляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України обмежив сфери чинності закону про основи держнагляду

Казна та Політика
360
Верховна Рада України визначила, що чинність закону про основи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності не поширюється на галузь ядерної енергетики.
За відповідний закон "Про внесення зміни до статті 2 закону "Про основи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності (щодо забезпечення безпеки використання ядерної енергії)" у вівторок проголосували 317 народних депутатів з 435 зарегеєстрованих в залі.
Законодавчим актом визначається, що чинності вищевказаного закону не поширюються на відносини, що виникли під час здійснення державного нагляду за дотриманням ядерної та радіаційної безпеки.
Автори законопроекту пояснюють, що необхідність внесення зміни до закона про основи державного нагляду в галузі господарської діяльності, що обмежує його поширення на сферу державного контролю в сфері забезпечення безпеки та використання ядерної енергії, обумовлене тим, що сфера державного контролю в цій галузі вже регулюється чинним законом про використання ядерної енергії та радіаційної безпеки, що визначає процедури державного регулювання безпеки використання ядерної енергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас