Київський бюджет недоодержав 2,6 млрд грн за 4 місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський бюджет недоодержав 2,6 млрд грн за 4 місяця

Казна та Політика
211
Депутат Київради, один з лідерів Блока Кличко Дмитро Андрієвський констатує катастрофічне невиконання бюджету Києва. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів.
Як повідомили в прес-службі депутата, Андрієвський відзначив: "Триває катастрофічне недовиконання столичного бюджету. За чотири місяці Київ уже недоотримав 2,6 млрд.грн.".
За його словами, протягом чотирьох місяців виконання дохідної частини бюджету склало від 3,8 до 6% і жодного разу не наблизилося до середньомісячного показника 8,3. "В результаті на 850 млн.грн. недовиконані податкові та на 938,8 млн.грн. - неподаткові надходження", - підкреслив політик.
Андрієвський також відзначив, що в результаті катастрофічного недовиконання дохідної частини столичного бюджету "на голодному пайку сидить медична галузь столиці (недофінансування тут становить 114,95 млн. грн.), тільки наполовину профінансований соціальний захист і соціальне забезпечення (борг перед киянами становить 322,5 млн.грн.), жодної гривні не виділено на будівництво із загального фонду і на житлово-комунальне господарство зі спеціального фонду бюджету".
"Такими темпами бюджет столиці-2009 буде виконаний приблизно на 60%. Навіть величезний кредит в 900 мільйонів, узятий під заставу комунального майна, не здатний виправити провальну ситуацію, яка тільки погіршується внаслідок непрофесійних дій чиновників Черновецького. Можна спрогнозувати, що кожний киянин до кінця року недоотримає послуг з бюджету на 3,6 тис. грн. Це результат незбалансованої й непрофесійної політики столичного мера", - підкреслив депутат Київради.
Нагадаємо, на своєму засіданні 6 березня Київрада затвердила міськбюджет столиці на 2009 рік.
Ще тоді у фракції Блока Кличко в Київраді заявляли, що цей бюджет не буде виконано.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас