Падіння S&P 500 у понеділок було набільш різким за 2 місяця, ф'ючерси зростають у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння S&P 500 у понеділок було набільш різким за 2 місяця, ф'ючерси зростають у вівторок

Фондовий ринок
127
Фондові індекси США впали в понеділок, зниження показника Standard & Poor's 500 стало найбільш різким за останні два місяці після погіршення прогнозу Світового банку (СБ) щодо динаміки світового ВВП, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерси на індекси США у вівторок демонструють слабке підвищення: вересневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:25 додав 0,06%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,08%.
Падіння фондових індексів у понеділок призвело до скорочення приросту і S&P 500, і Dow Jones з початку року до нуля. На Нью-йоркській фондовій біржі зафіксований наймасштабніший продаж з 14 травня - упали котирування більше 90% акцій, що мають обіг на цьому майданчику.
На ринку держоблігацій США відзначене зростання, вартість нафти опустилася нижче $67 за барель, знизилися ціни на кольорові метали - наприклад, мідь подешевшала до мінімуму більш ніж за два тижні.
"Стурбованість усе ще зберігається. Ніхто поки не готовий бити в литаври і святкувати закінчення рецесії", - відзначає головний фахівець із технічного аналізу ринку Morgan Keegan & Co. Джон Уілсон.
За оцінками Світового банку, рецесія в глобальній економіці буде глибше, ніж очікувалося, і зниження світового ВВП складе цього року 2,9%, а не 1,7%, як раніше прогнозувалося. Погіршений прогноз на 2009 рік для США, де очікується падіння ВВП до 3% з, що прогнозувалися в березні 2,4%, у Японії - до 6,8% з 5,3%, у єврозоні - до 4,5% з 2,7%.
Рівень безробіття в країнах, що розвиваються виросте, доходи населення скоротяться, говориться в прогнозі.
Зростання світового ВВП повинно відновитися в 2010 році і досягти 2%, уважає СБ.
Світовій економіці загрожує черговий спад через одночасний вплив зростаючих цін на нафту дефіцитів, держбюджетів, що збільшуються, стверджує відомий економіст Нуріель Рубіні, що передбачила поточну фінансову кризу. Експерт побоюється, що вартість нафти може перевищити $100 за барель.
Акції найбільшого світового нафтовиробника Exxon Mobil подешевшали за підсумками торгів на 3,1%. Котирування паперів алюмінієвого гіганта Alcoa опустилися на 3,5%.
Інсайдеры компаній у рамках індексу S&P 500 скористалися перевагами весняного ралі для швидкого продажу приналежних їм акцій. Обсяги продажів акцій топ-менеджерами таких компаній зростають найшвидшими темпами за останні 2 роки.
Вартість паперів Bank of America обвалилася на 9,7% після відходу у відставку двох членів ради директорів банку. У результаті із квітня раду залишили вже сім топ-менеджерів.
Курси акцій банків Wells Fargo і Jpmorgan Chase упали більш ніж на 6%.
Обсяг іпотечних кредитів у США в 2009 році може скласти $2,03 трлн - на 27% менше, ніж очікувалося раніше, тому що зростання процентних ставок знижує обсяги рефінансування кредитів, прогнозує Асоціація іпотечних банків США.
Ціна паперів найбільшої компанії США із продажу старих автомобілів Carmax Inc. звалилася на 8,3%, тому що Deutsche Bank погіршив оцінку її акцій.
Котирування акцій Apple Inc. опустилися на 1,5% через побоювання, пов'язані зі станом здоров'я її гендиректора Стіва Джобса, який переніс, за даними інформованих джерел, операцію з пересадки печінки. Ринок очікує, коли Apple підтвердить чутки про операцію С.Джобса і його можливе повернення до роботи найближчим часом. Падіння вартості акцій компанії було припинено завдяки оголошенню про продаж більше 1 млн iphone 3G S у перші дні після виходу нового обладнання, що значно перевищило навіть найсприятливіші прогнози.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок знизився на 200,72 пункту (2,35%) - до 8339,01 пункту.
Standard & Poor's 500 за день втратив 28,19 пункту (3,06%), склавши 893,04. Показник упав нижче 900,77 пункту - середнього рівня за останні 200 днів, що аналітики розцінюють як ознаку повернення "ведмежого" ринку.
Індекс Nasdaq Composite упав у понеділок на 61,28 пункту (3,35%) - до 1766,19 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас