Гулей оцінює технічне переоснащення відділень Ощадбанку для протистояння пограбуванням в 1 млрд. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гулей оцінює технічне переоснащення відділень Ощадбанку для протистояння пограбуванням в 1 млрд. гривень

Кримінал
470
Голова правління Державного Ощадного банку Анатолій Гулей оцінює технічне переоснащення структурних підрозділів банку для протидії пограбуванням в 1 млрд. гривень.
Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Бізнес".
"Щоб виконати всі вимоги НБУ щодо технічного зміцнення відділень банку, нам знадобиться додатково витратити близько 1 млрд. гривень", - сказав він.
Гулей відзначив, що в період кризи такі видатки є занадто значними.
"Банківська система не готова захищати себе від нападників у період кризи", - сказав він.
Голова правління Ощадбанку критично оцінив дії правоохоронних органів з профілактики нападів на структурні підрозділи банків.
"Правоохоронні органи дивно реагують на те, що відбувається. Крім істерики, ніяких реальних кроків з профілактики нападів нема", - відзначив Гулей.
За його словами, банк має намір створити нову модель охорони відділень, що передбачає як охорону власними силами, так і із залученням правоохоронних органів.
"З одного боку, буде організована охорона філій безпосередньо власними силами або за допомогою правоохоронних органів, а з іншого - будуть здійснені капітальні інвестиції, спрямовані на посилення технічних засобів захисту", - сказав банкір.
Він не уточнив, у який період може бути створена нова модель охорони структурних підрозділів банку.
Як повідомляло агентство, з початку 2009 року значно почастішали напади на структурні підрозділи Ощадбанку з метою пограбування у зв'язку з тим, що багато філій і відділення банку не оснащені належними системами охорони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас