Екс-суддя Зварич почав розповідати про хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-суддя Зварич почав розповідати про хабарі

Кримінал
8002
Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, звинувачуваний у хабарництві і свідомо неправдивих свідченнях, після довгого мовчання і спроб ввести слідство в оману нарешті почав давати зрозумілі та об'єктивні пояснення своїм діям.
Про це повідомляє газета "Сьогодні" з посиланням на джерело в прокуратурі Львівської області.
"Зварич уже не прикривається 63-ю статтею Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе і найближчих родичів, - говорить слідчий. - Він дав свідчення по деяких відомих людях. Наприклад, Петру Олійнику, екс-голові Львівської обладміністрації, Віталієві Тертичному, колишньому голові Львівського окружного, нині - в.о. голови апеляційного адмінсуду, що той нібито замішаний у грошових потоках. І що хабарі бралися як за вирішення питань на користь зацікавлених осіб, так і за призначення суддів по кар’єрних сходах. Зізнання закріплені під час очних ставок, інших слідчих дій".
Джерело "Сьогодні" у прокуратурі відзначило, що екс-судді, очевидно, набридло чекати, поки його захистять і випустять хоча б на підписку про невиїзд: "Ігор сподівався, що Онопенко або хтось із Мінюсту його прикриє. Але кому хочеться підставлятися? І Зварич пішов на співробітництво зі слідством. Та й у Жербицького (начальник першого відділу Головкому з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Жербицький) така слава, що мертвого говорити змусить". Правда, у прокуратурі припускають, що Зварич змінить зізнання, стверджуючи, що слідчі вибили їх незаконними методами".
Нагадаємо, голову Львівського апеляційного адмінсуду затримали 3 грудня 2008 року за підозрою в одержанні 100 тисяч доларів. При обшуку знайшли більше 1 мільйона доларів і 2 мільйони гривень. Зварич стверджував, що, значна частина цих грошей - добровільні пожертвування на церковні потреби і ремонт суду, потім переховувався. Повторно затримано 9 березня 2009-го у квартирі в тещі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас