Юудь якоий британець зможе заглянути в кишені обранців народу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юудь якоий британець зможе заглянути в кишені обранців народу

Казна та Політика
308
В інтернеті офіційно були оприлюднені витрати депутатів англійського парламенту за останні чотири роки, передало BBC.
Канцелярія палати громад вирішила опублікувати ці дані після скандалу навколо витрат депутатів, який вже привів до відставок низки законодавців і членів уряду.
Деякі депутати вирішили повернути гроші, отримані зі скарбниці на різні витрати. Повернута ними сума в цілому перевищила 300 тис. фунтів стерлінгів (близько $480 тис.).
Представник палати громад заявив, що почато додаткові заходи, щоб сайт парламенту витримав наплив бажаючих ознайомитися з витратами депутатів.
Відтепер кожен бажаючий зможе довідатися, які витрати всіх 646 депутатів з 2004 року були відшкодовані скарбницею.
Витрати розділені на три категорії, але основна увага буде прикута до так званого "другого житла" - будинків або квартир, які народні обранці використають у службових цілях.
Відповідно до правил, депутати мають право назвати свою домашню адресу, де вони проживають більшу частину часу, а також вибрати "друге житло", причому з бюджету оплачується орендна плата, відсоткова ставка з іпотеки, витрати на облаштованість будинку та продукти.
При цьому загальна сума річних витрат на ці цілі не повинна перевищувати 23 тис. фунтів.
Опубліковані в газеті Daily Telegraph матеріали продемонстрували, як деякі з депутатів зловживали цим правом. Так, деякі міняли своє основне житло й отримували додаткові суми протягом декількох років.
Зараз питання про витрати депутатів досліджується спеціальним комітетом, що повинен представити рекомендації зі зміни діючих у цій сфері правил.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас