У Німеччині криза вдарила по чоловіках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині криза вдарила по чоловіках

Казна та Політика
604
Чи досягне число безробітних у Німеччині рекордної позначки? Думки експертів розходяться, однак до 2011 року ніхто сприятливих прогнозів не дає.
Нинішня економічна криза, за даними Федерального агентства праці, набагато болючіше відчувається в Німеччині чоловіками, ніж жінками. У травні 2009 року рівень безробіття в чоловіків зріс на 13,4 відсотка в порівнянні із цим же місяцем 2008 року. Серед жінок безробітних, навпаки, стало на 3,1 відсотка менше.
Про це повідомив голова агентства Франк-Юрген Вайзе в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung. За його словами, це пов'язано з тим, що криза зачепила, у першу чергу, галузі німецької економіки, що працюють на експорт, зокрема, автомобілебудування. У цих галузях зайняті переважно чоловіки.
Керівник агентства праці проявив упевненість, що рівень безробіття в країні не перевищить рекорду 2005 року, що становив 5,2 мільйони людей. В 2010 році, сказав він, ситуація на ринку праці погіршиться, однак не до загрозливих масштабів.
На думку заступника директора Дослідницького інституту в сфері ринку праці і професій (IAB) Клауса Вальвая, в 2011 році безробіття в Німеччині досягне п'ятимільйонної позначки. В 2010 році воно може скласти 4,5 мільйони. В інтерв'ю газеті Welt am Sonntag він заявив, що багато в чому це буде пов'язано зі скороченням числа трудящих, зайнятих неповний робочий день, з 1,1 мільйона до 500 тисяч. Експерт вважає, що лише деякі підприємці зможуть дозволити собі розкіш утримувати працівників з неповним робочим днем, платячи за них соціальні відрахування.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас