Казахстан має намір боротися з корупцією за допомогою нагрудних значків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан має намір боротися з корупцією за допомогою нагрудних значків

Казна та Політика
279
Значки з написом "Я проти корупції" повинні стати наочним приладдям у боротьбі з хабарництвом у Казахстані. З такою ініціативою виступила партія президента Назарбаєва.
Правляча партія Нур Отан, очолювана президентом країни Нурсултаном Назарбаєвим, запропонувала зобов'язати всіх чиновників носити спеціальні нагрудні значки "Я проти корупції". Такий знак повинен стати невід'ємною частиною уніформи казахстанських держслужбовців, повідомляють інформагентства "Фергана.Ру" і "КазТАГ". Цей захід повинен стати частиною широкої кампанії, спрямованої на боротьбу з хабарництвом, розгорнутої в Казахстані з ініціативи президента в 2008 році.
Зокрема, один із прихильників нововведення та експерт у боротьбі з корупцією Мірбулат Кунбаєв запропонував проводити анти-корупційні поп-концерти, а також організувати конкурс анти-корупційної пісні. Він також розкритикував державне телебачення, яке робить занадто мало передач про шкоду корупції для правильного виховання молоді.
Необхідність анти-корупційної пропаганди пояснюється тим, що згідно з опитуваннями громадської думки, близько 70 відсотків населення країни вважають продажність чиновників нормальним явищем. Згідно з даними міжнародної організації Transparency Internatinonal, в 2008 році індекс сприйняття корупції в Казахстані досяг 2,2 бала за десятибальною системою, де 10 означає повну відсутність хабарництва.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас