Індекси Європи зростають у п'ятницю 2-й день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи зростають у п'ятницю 2-й день поспіль

Фондовий ринок
63
Фондові ринки Європи зростають у п'ятницю другий день поспіль на посиленні очікувань, що рецесія у світовій економіці слабшає і найгірший період залишився позаду, повідомило агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 з відкриття ринку збільшилося на 1,5%. Проте, з початку поточного тижня він втратив 2,7%. У той же час за останні три місяці індикатор злетів на 36%. У цей час коефіцієнт відносини цін акцій компаній, що входять у розрахунки Stoxx 600, до їхніх прибутків становить 25,4, що є максимальним рівнем з березня 2004 року.
Підтримку ринку надала, зокрема, заява лідерів країн Європейського союзу про те, що економіка єврозони перебуває на шляху до "стійкого економічного підйому". Згідно із проектом комюніке сесії ЄС на рівні глав держав і урядів, що проходить у Брюсселі, "подальше бюджетне стимулювання не буде потрібно, і увага повинна бути переключена на консолідацію".
"Ми знаємо, що, можливо, найгірше залишилося позаду, - заявив глава досліджень фондових ринків ICAP Apollo Крістофер Тінкер. - Усе стало небагато позитивнішим у плані настроїв і відносин".
Котирування акцій найбільшої будівельної компанії Великобританії Taylor Wimpey підскочили на 8,9% після того, як вона заявила про зростання замовлень.
У результаті папери конкуруючих фірм Redrow і Barratt Developments також подорожчали - на 4,4% і 8% відповідно.
Вартість акцій British Sky Broadcasting Group, що надає послуги платного телебачення у Великобританії, збільшилася на 3,1% після того, як аналітики UBS поліпшили рекомендацію для них до "купувати" з "нейтрально".
Ціна паперів Carphone Warehouse Group, що займається продажем мобільних телефонів і портативних комп'ютерів у роздріб, піднялася на 2,3%. Експерти Royal Bank of Scotland підвищили їхній рейтинг до "купувати" з "тримати".
Акції енергетичних компаній також подорожчали, зокрема, італійської Enel - на 1,8%, британської Centrica - на 4,1% і німецької E.ON - на 2,6%. Причиною цього стало поліпшення аналітиками UBS рекомендацій для всієї європейської галузі до "вище ринку", які вказали на "привабливий дивідендний дохід за акціяями представників цього сектору порівняно з облігаціями та іншими ринками".
Крім того, зростає ціна акцій гірничовидобувних компаній, включаючи найбільшу у світі BHP Billiton (на 2,3%) і Anglo American (на 2,7%).
Вартість міді збільшується на торгах і в Лондоні, і в Нью-Йорку через ослаблення долара США і за рахунок відновлення віри в економіку. Інші кольорові метали також дорожчають у п'ятницю.
Акції TUI, власника найбільшої турфірми Європи, підскочили в ціні на 12% - до 5,77 євро, скоротивши падіння з початку цього тижня до 12%. Компанія повідомила про те, що експерти Deutsche Bank помилково дали рекомендацію "продавати" паперам TUI, що й викликало падіння їх вартості на початку тижня. Банк виправив також прогнозну ціну акцій TUI на 4,4 євро з раніше неправильно оголошених 1,9 євро.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:21 МСК виріс на 25,67 пункту (1,06%) - до 2440,11 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 73,34 пункту (1,71%), склавши 4354,2 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 36,35 пункту (1,14%) - до 3230,41 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 25,31 пункту (0,52%) - до 4862,79 пункту.
Усі шістнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи, ринки яких працюють 19 червня, демонструють підвищення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас