Україна попередила Чехію про принцип взаємності при посиленні процесу оформлення віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна попередила Чехію про принцип взаємності при посиленні процесу оформлення віз

Казна та Політика
428
Україна попередила Чехію про принцип взаємності при жорсткості процесу оформлення віз, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисєєв.
"Чеську сторону ми вже попередили, що ми будемо діяти на основі принципу взаємності, тобто ми будемо теж вимагати відповідні довідки від чеських громадян", - сказав Єлисєєв.
Він також проінформував, що технічне моменти таких нововведень українська сторона вже відпрацьовує, і після повного їх узгодження з низкою міністерств і відомств про такі рішення офіційно буде сповіщена чеська сторона. "Таке рішення може прийматися МЗС, але за узгодженням з відповідними міністерствами і відомствами", - підкреслив заступник міністра.
За його словами, незважаючи на те, що Чехія - дружня держава і партнер, будь-які заходи, які будуть негативно впливати на права українських громадян, будуть одержувати адекватну реакцію з боку української сторони. "Там, де мова йде про захист прав і інтересів наших громадян, то для нас компромісів і авторитетів не існує…І в частині, коли мова йде про відомі медичні довідки, які повинні надавати наші громадяни, то звичайно ж українська сторона діє і буде діяти дзеркально, опираючись на міжнародну практику. А міжнародна практика свідчить про те, що, як правило, у такій ситуації застосовується принцип паритетності і взаємності", - сказав Єлисєєв.
Як повідомлялося, Чехія законодавчо затвердила необхідність надання медичної довідки українцями при оформленні довгострокових віз. Тепер громадяни України, що бажають одержати візу на перебування в Чехії на період більше 90 днів, з 1 червня поточного року повинні надати медичну довідку про те, що в них немає туберкульозу, сифілісу і ВІЛ-інфекції. Ця довідка повинна бути перекладена на чеську мову та офіційно завірена.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас