Литвин: Збільшення фінансування парламенту України необхідно для його нормального функціонування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Збільшення фінансування парламенту України необхідно для його нормального функціонування

Казна та Політика
496
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що збільшення фінансування діяльності парламенту обумовлене об'єктивними потребами.
Спікер охарактеризував як "істерику" заяву президента України Віктора Ющенка про відмову підписувати зміни в держбюджет-2009, якими, зокрема, передбачається додаткове фінансування діяльності парламенту.
"Це тільки свідчить про рівень взаємин", - цитує Литвина прес-служба Верховної Ради.
"Одержимо документ - будемо ухвалювати рішення. Як робилося все транспарентно і відкрито,…так і буде відбуватися надалі", - додав Литвин.
Спікер пояснив, що збільшення фінансування Верховної Ради обумовлене об'єктивними потребами. За його словами, необхідно, зокрема, розрахуватися з організаціями, які проводили ремонтні роботи в парламенті.
"Я попрошу, щоб на майбутній погоджувальній раді оприлюднили інформацію, з якими боргами мною було прийнято керівництво Верховною Радою - не розрахувалися за попередні роки", - розповів Литвин.
Крім того, відзначив спікер, необхідно забезпечити належне фінансування висвітлення діяльності парламенту, а "якщо люди спокійно сприймуть, що ми далі не будемо транслювати засідання Верховної Ради, я обома руками за це". "Тоді до мене буде менше звернень і дорікань, справедливих обурень тим, що відбувається в сесійній залі. Я буду по п'ятницях виходити і розповідати, як добре працювала Верховна Рада, і які рішення вона прийняла", - сказав він.
Литвин також пояснив, що частину коштів планується направити на погашення боргів перед міжнародними парламентськими інституціями, у які входить Верховна Рада. "Якщо ми хочемо, щоб нас виключили із усіх міжнародних парламентських організацій, у які ми не сплатили внески, тоді давайте про це також скажемо або призупинимо в них членство", - сказав він.
На думку спікера, дана ситуація потрібна, щоб "зруйнувати Верховну Раду" і "тоді вони президентські вибори проведуть так, як вважають за потрібне". "Я з останніх сил намагаюся втримати те, що в Україні ще тримається. І за це завжди одержуєш звинувачення", - резюмував він.
Як повідомлялося, Верховна Рада 3 червня внесла зміни в закон про державний бюджет на 2009 рік. Документом підвищується ставка акцизу на пиво з діючих 0,31 грн/літр до 0,6 грн/літр. Додаткові доходи бюджету, які будуть отримані за рахунок цього, планувалося направити на фінансування окремих бюджетних програм: із забезпечення препаратами інсуліну хворих цукровим діабетом; на реалізацію заходів для цілодобового водопостачання Львова; на завершення ремонтно-реставраційних робіт і створення музейної експозиції Шевченківського національного заповідника в Каневі. Крім того, 97 млн грн планувалося направити на утримання Верховної Ради.
Президент України Віктор Ющенко заявив, що не підпише цей закон. Він вважає, що 97 млн грн, які Верховна Рада додатково передбачила на власну діяльність за рахунок збільшення акцизу на пиво, слід направити на лікування дітей від онкологічних захворювань, туберкульозу та інших важких хвороб.
Ющенко обурився тим, що Верховна Рада передбачила в бюджетних змінах збільшення на 3,5 млн грн видатків на візити народних депутатів України за кордон. Президент також не погодився з тим, що на здійснення законотворчої діяльності Верховна Рада передбачила збільшення видатків на 53,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас