Білорусія налагоджує стосунки з ЄС на фоні конфліктів з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія налагоджує стосунки з ЄС на фоні конфліктів з Росією

Казна та Політика
309
Білорусія налагоджує стосунки з ЄС на фоні конфліктів з Росією. Як повідомляє Deutsche Welle, у понеділок 22 червня в Мінськ приїде єврокомісар із зовнішніх зв'язків і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер. Із проханням відвідати республіку до єврокомісара звернувся президент Білорусії Олександр Лукашенко.
Цей візит був запланований ще на березень. Під час зустрічей у Мінську чиновник Єврокомісії планує переконати керівництво Білорусії в необхідності проведення політичних реформ, які повинні привести до припинення міжнародної ізоляції країни.
Ферреро-Вальднер відзначила, що президент Білорусії попросив її приїхати в республіку якомога швидше.
Налагодження відносин між Мінськом і ЄС відбувається на тлі останніх конфліктів з Москвою.
Конфлікт між Росією і Білорусією, зважаючи на все, почався з відмови Росії видати обіцяний кредит у розмірі $500 млн., що збігся за часом з різкою критикою економічної політики Мінська та сумнівами у його кредитоспроможності, привселюдно озвученими міністром фінансів РФ Олексієм Кудріним. Реакція президента Білорусії, що була наступного дня, виявилася, м'яко кажучи, не цілком витриманою в дусі дипломатичного етикету.
Після того, як Росспоживнагляд на минулому тижні прийняв рішення заборонити поставки в РФ білоруської молочної продукції, президент Білорусії Олександр Лукашенко пригрозив, що не прилетить у Москву на сесію Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Представник президента Білорусії Володимир Макей заявив тоді, що Лукашенко може відмовитися від участі в московській зустрічі, "виходячи з питань економічної безпеки". Пізніше стало відомо, що Лукашенко все-таки прийняв рішення бойкотувати саміт ОДКБ.
Крім того, Білорусія з 9:00 17 червня вводить посилений режим контролю над переміщенням вантажів на основних російсько-білоруських магістралях. Про це у вівторок заявив журналістам голова Державного митного комітету республіки Олександр Шпилевський. Олександр Лукашенко дав доручення секретаріату Ради безпеки виробити прогноз можливого економічного збитку від дій Росії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас