Китай може створити космічні війська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може створити космічні війська

Казна та Політика
502
Китай розглядає можливість створення власних космічних військ, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на службу новин "Чжунго ван".
"Становлення космічних військ повинне бути включене в план розвитку Народно-визвольної армії Китаю", - цитує портал співробітника Академії військових наук КНР Ван Фааня. За його словами, розгортання бойових підрозділів у космосі потрібно для того, щоб захистити зростаюче число китайських космічних апаратів.
На сьогодні на орбіті перебувають 54 діючі китайські штучні супутники Землі. Серед перспективних проектів КНР з освоєння космосу - розгортання системи глобального позиціонування "Бейтоу" ("Компас"), створення до 2020 року власної орбітальної станції, висадки людини на Місяць і зведення бази на природньому супутнику Землі до 2030 року, відправлення безпілотних апаратів за межі Сонячної системи до 2050 року.
Співробітник Академії військових наук КНР нагадав, що для захисту об'єктів, що перебувають на орбіті, свої космічні війська вже створили Росія і США, аналогічні плани виношує Індія.
Створення космічних військ є вже третьою масштабною оборонною ініціативою Китаю з початку 2009 року. У березні міністр оборони КНР Лян Гуанле підтвердив намір Пекіна побудувати власний авіаносець. Голова військового відомства заявив, що "із усіх великих світових держав КНР залишається єдиною країною, у якої немає авіаносців, тому він більше не може залишатися без цього виду озброєнь".
У квітні в КНР була опублікована "Доповідь про розвиток науково-технічних дисциплін в сфері озброєння", де було заявлено про плани створювати нові види озброєння, зокрема - бойових роботів і електромагнітні пушки.
Оборонний бюджет КНР на 2009 рік складе більше 480,6 мільярда юанів (70,7 мільярда доларів), або 6,3% від загального обсягу видатків держбюджету. Зокрема, Пекін має намір збільшити фінансування новітніх розробок в сфері озброєнь, підготовки військових до таких нетрадиційних викликів безпеки, як масштабні землетруси і тероризм.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас