В американському автопромі очікуються нові банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В американському автопромі очікуються нові банкрутства

Казна та Політика
1230
Генеральний директор американської галузевої асоціації виробників автомобільних комплектуючих Original Equipment Suppliers Association Ніл Де Коукер попередив, що сектору загрожує хвиля банкрутств, оскільки сотні постачальників зіткнулися з гострим дефіцитом готівкових коштів через проблеми в Chrysler і General Motors.
Минулого тижня урядова робоча група по автопрому відповіла відмовою на прохання асоціації про надання додаткових кредитних гарантій у розмірі $8-10 млрд. У зв'язку із цим Де Коукер побоюється, що постачальники не зможуть нарощувати виробництво, коли Chrysler і GM знову почнуть випускати автомобілі.
У заяві прес-секретаря міністерства фінансів США говориться, що, відмовивши виробникам автомобільних комплектуючих у додатковій допомозі, уряд, проте, продовжить уважно стежити за ситуацією.
У березні міністерство фінансів надало постачальникам федеральні гарантії на $5 млрд., які їм заборгували GM і Chrysler. Однак програма поширюється на обмежену групу, у яку входять близько 300 постачальників і гарантує кошти, не виплачені за вже поставлені комплектуючі.
"Ми не ставимо під сумнів той факт, що міністерство фінансів зробило багато, - заявив Де Коукер. - Ми просто дуже стурбовані тим, що одержати гроші від банків неможливо, і в постачальників не буде грошей на запуск виробництва, коли автомобілебудівникам знову знадобляться комплектуючі" - повідомляє CNNMoney.com.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас