Обама вважає боротьбу з протекціонізмом одним з основних завдань провідних економічних держав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама вважає боротьбу з протекціонізмом одним з основних завдань провідних економічних держав

Казна та Політика
195
Одним з основних завдань провідних економічних держав є боротьба із протекціонізмом; без цього вихід світової економіки із кризи не можливий.
Така думка президента США Барака Обами, яку він озвучив на зустрічі із президентом Південної Кореї Лі Мен Баком, передає Associated Press.
"Раніше, зустрічаючись у Лондоні, ми вже домовилися проводити сміливу довгострокову політику з подолання існуючого кризи і запобігання подібних ситуацій у майбутньому, - сказав американський лідер, згадуючи останній саміт G20 у квітні 2009 р. "Сьогодні ми підтверджуємо наші наміри і домовленості щодо боротьби із протекціонізмом і продовжуємо тісне співробітництво в рамках підготовки нової зустрічі G20, яка пройде в Піттсбурзі", - сказав Обама.
Нагадаємо, 10 червня 2009 р. прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив про те, що його країна дуже стурбована акцією під гаслом "Купуй американське", що триває в США на найвищому рівні. "Заклопотаність Канади викликає участь в акції конгресменів, а також владних представників деяких штатів і муніципалітетів США", - сказав прем'єр-міністр.
"Ми вже обговорювали цю проблему з адміністрацією Обами і сподіваємося, що вона є нашим союзником у даному питанні, - відзначив Харпер. - Але Канада не буде поводитися послужливо. Ми і самі можемо боротися з міцніючим протекціонізмом як у себе в країні, так і за кордоном".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас