Вечірній огляд ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вечірній огляд ринків

Фондовий ринок
145
-Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається на одержання від європейських банків кредиту для сплати за російський газ, який накачується в підземні газосховища. Нафтогаз просить на ці цілі 15 млрд. грн. під державні гарантії Тим часом Газпром оприлюднив дані про те, що Україна за останні тижні в 6 разів скоротила експорт російського газу порівняно з минулим роком, до 25-35 млн. куб. м на добу. Це, на думку експертів Газпрому, свідчить, що накачування в сховища не ведеться. Сьогодні ж у Москві почалися переговори Нафтогазу і Газпрому. Українська делегація спробує внести попраки в газові угоди, укладені в січні 2009 року. Згідно з ними, у випадку, якщо сторони мають намір змінити обсяги поставок газу на 2010 р., така пропозиція повинна бути подана до 1 липня. Цього року Україна також зацікавлена купити в Росії не 40 млрд., куб. м, а лише 33. Згідно з контрактом, наступного року поставки повинні були зрости до 52 млрд. куб. м газу.
- Антимонопольний комітет після підвищення наприкінці травня цін на високооктановий бензин виніс 174 вимоги до суб'єктів госпдіяльності про зниження цін на всій території України. У Криму і Севастополі винні компанії будуть притягнуті до відповідальності.
- Українські біржі, як і очікувалося, пішли за світовими майданчиками, які почали тиждень зниженням. До вечора вони відіграли падіння.
- Радник прем'єр-міністра Сергій Тігіпко не бачить підстав для девальвації гривні. Він підкреслив, що на цей момент стан зовнішньої торгівлі, валютних резервів і невеликі борги України дозволяють із повною впевненістю стверджувати - національна валюта залишиться стабільною. А гривня на міжбанківських торгах сьогодні поступилася 2 копійки долару і євро. Курс закриття - 7,64-7,65 грн./долар і 10,6045-10,6220 грн./євро. НБУ продавав долари за ціною 7,63 грн. за долар.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас