Інфляція у єврозоні у травні була нульовою вперше за 13 років, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у єврозоні у травні була нульовою вперше за 13 років, як і очікувалось

Казна та Політика
265
Споживчі ціни в єврозоні не змінилися в травні в порівнянні з тим же місяцем 2008 року, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на остаточні дані Статистичного управління Європейського Союзу. Нульова інфляція в регіоні зафіксована вперше з 1996 року.
Опубліковані дані збіглися з попередніми, а також із прогнозом аналітиків.
У квітні річна інфляція склала 0,6%.
Уповільненню інфляції в єврозоні сприяло зниження цін на енергоносії в порівнянні з рівнем минулого року, а також скорочення цін виробниками на тлі скорочення попиту.
Європейські компанії урізують видатки і звільняють співробітників, прагнучи вижити в умовах рецесії, відзначають експерти.
"Ми спостерігаємо спад ділової активності в регіоні, і погіршення ситуації на ринку праці буде усе більш негативно позначатися на рівні споживчих видатків, сприяючи падінню цін, - відзначає економіст Dresdner Kleinwort у Франкфурті-на-Майні Райнер Гюнтерманн. - Інфляція, можливо, досягне мінімальних рівнів у найближчі два-три місяці, після чого повернеться до позитивної динаміки в другій половині цього року".
Споживчі ціни збільшилися в травні на 0,1% до квітневого рівня, тоді як експерти не очікували їх зміни.
Європейський центральний банк 3 червня знизив прогноз інфляції на цей рік до 0,3% з 0,4%. В 2010 році зростання цього показника може прискоритися в середньому до 1%, очікуються в ЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас