Інфляція у Великобританії сповільнилась у травні менш значно, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії сповільнилась у травні менш значно, ніж очікувалось

Казна та Політика
114
Зростання споживчих цін у Великобританії в травні сповільнилося до 2,2% відносно того ж місяця минулого року, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Національного статистичного управління країни.
Аналітики прогнозували більш значне зниження інфляції - до 2% з 2,3% у квітні.
Споживчі ціни в травні в порівнянні з попереднім місяцем збільшилися на 0,6%, тоді як експерти очікували підвищення на 0,2%.
Незважаючи на більш високі, ніж очікувалося, показники інфляції минулого місяця, обумовлені, головним чином, падінням курсу фунта стерлінгів, британські регулятори прогнозують, що темпи зростання споживчих цін продовжать уповільнюватися.
Банк Англії продовжує реалізацію програми викупу корпоративних і державних цінних паперів загальним обсягом 125 млрд фунтів стерлінгів, прагнучи запобігти дефляції.
Опубліковані дані є "показником того, що темпи інфляції не впадуть настільки значно, як ми припускали", відзначає економіст Westpac Banking Corp. у Лондоні Джеймс Шагг.
"Ослаблення фунта має свій вплив, - говорить експерт. - З'являються сигнали відновлення економіки".
Прискорення темпів інфляції в травні в порівнянні із квітневим рівнем 0,2% відображає також підвищення податків на алкогольну і тютюнову продукцію, відзначається в повідомленні статистичного управління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас