Китай надасть Шанхайській організації співробітництва кредит у розмірі 10 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай надасть Шанхайській організації співробітництва кредит у розмірі 10 млрд дол.

Казна та Політика
218
Китай прийняв рішення надати Шанхайській організації співробітництва (ШОС) кредит у розмірі 10 млрд дол., повідомив голова КНР Ху Цзиньтао на пленарному засіданні ШОС у Єкатеринбурзі.
Він додав, що в такий спосіб китайська сторона вносить свою лепту в роботу організації зі стабілізації економічної обстановки на просторі ШОС. "Китай буде строго виконувати свої зобов'язання щодо підтримки двосторонніх і багатосторонніх проектів у рамках ШОС", - відзначив Ху Цзиньтао, додавши, що надавані кошти направляються, у першу чергу, саме на реалізацію таких проектів.
Крім того, він відзначив продовження позитивного економічного розвитку китайської економіки, незважаючи на вплив кризових явищ. "Основні позитивні тенденції залишаються незмінними", - сказав голова КНР. Він підкреслив, що ця тенденція вплине на економіки всіх країн на просторі ШОС і регіону в цілому.
Нагадаємо, що ШОС була створена в 2001 р. Росією, Китаєм, Казахстаном, Киргизією, Таджикистаном і Узбекистаном. Країнами-спостерігачами є Індія, Іран, Монголія і Пакистан.
Основними напрямками роботи ШОС є економічне співробітництво та протидія сепаратизму і тероризму в регіоні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас