Азіатські індекси падають у вівторок, дешевшають акції експортерів, сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси падають у вівторок, дешевшають акції експортерів, сировинних компаній

Фондовий ринок
61
Азіатські фондові індекси знижуються у вівторок. Акції експортерів дешевшають на слабких даних з виробничого сектору США, папери сировинних компаній - слідом за падінням цін на нафту і метали, повідомляє агентство Bloomberg.
Індекс MSCI Asia Pacific опустився в ході торгів на 2,2% - до 101,3 пункту, японський фондовий індикатор Nikkei 225 упав на 2,6%.
Акції Toyota, що одержує 31% виторгу від операцій у Північній Америці, подешевшали у вівторок на 2,1%, Sony - на 1,9%. На частку США припадає 24% продажів Sony.
Індекс виробничої активності Нью-Йорка знизився в червні до мінус 9,4 пункту порівняно з мінус 4,6 пункту попереднього місяця.
Вартість акцій Rio Tinto опустилася в ході торгів на 4,9%, BHP Billiton - на 1,8%. Ціна міді в понеділок упала на 3,6%, нафта подешевшала другий день поспіль - на 2%.
"Деякі інвестори вірили, що погіршення ситуації в економіці завершилося, але це не так, - відзначає старший стратег Mitsubishi UFJ Asset Management Co. у Токіо Кієсі Ісігане. - Той, хто купував акції, сподіваючись на відновлення економіки, тепер продає, враховуючи реальну ситуацію".
Ціна паперів Petrochina опустилася в ході торгів на 4,7%, Cnooc Ltd. - на 5,3%.
"Сигнали стабілізації ситуації в економіці продовжують з'являтися, однак питання полягає в тому, чи закладене відновлення економіки в поточному рівні цін акцій, - говорить керуючий Pengana Capital Ltd. у Мельбурні Тім Шредерс. - Інвестори усе більше звертають увагу на те, наскільки виправданими є котирування паперів".
Вартість акцій Konica Minolta знизилася на 6,2% після зниження аналітиками Credit Suisse рекомендацій для паперів компанії до "нижче ринку" з "нейтрально". На думку експертів, акції Konica "перегріті".
Папери австралійського Nufarm подешевшали на 12%. Виробник добрив понизив прогноз прибутку на фінансовий рік, який завершиться 31 липня, на 15%.
Акції Macquarie Communications виросли в ціні на 26% після того, як компанія одержала поліпшену на 20% пропозицію про купівлю від Canada Pension Plan Investment Board.
Південнокорейський індекс Kospi знизився в ході торгів у вівторок на 1,1%, гонконгський Hang Seng - на 3,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас