G8 бачить ознаки стабілізації, пропонує поступово скорочувати антикризові заходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G8 бачить ознаки стабілізації, пропонує поступово скорочувати антикризові заходи

Казна та Політика
556
Економіки країн "вісімки" демонструють ознаки стабілізації, однак значні ризики і невизначеність зберігаються, вважають міністри фінансів країн G8.
"Є ознаки стабілізації, включаючи відновлення фондових ринків, звуження спредів, поліпшення довіри підприємців і споживачів, але ситуація залишається невизначеною і значні ризики для економічної та фінансової стабільності зберігаються", - говориться в комюніке, прийнятому за підсумками зустрічі міністрів фінансів, яка проходить в італійському місті Лечче.
Там також відзначається, що навіть після того, як ВВП почне відновлюватися, безробіття може продовжити зростання, при цьому, країни G8 мають намір вживати заходів для його зниження і максимізувати потенціал зростання робочих місць, включаючи програми з підвищення професійних якостей, програми соціального захисту та ін.
"Необхідно зберігати пильність і переконатися, що довіра споживачів і інвесторів повністю відновлена, а зростання економіки підтримується стабільними фінансовими ринками і сильними фундаментальними факторами", - підкреслюється в комюніке.
Крім того, там також говориться про те, що G8 готова вживати подальші необхідні кроки для підтримки економіки, надавати ліквідність і здійснювати уливання в капітал банків за необхідності.
У той же час "вісімка" відзначила необхідність поступово виходити з антикризових програм. "Ми обговорили необхідність підготувати стратегії для "розмотування" екстраординарних заходів, вжитих у відповідь на кризу, коли відновлення економіки буде переконливим", - говориться в комюніке.
Міністри "вісімки" домовилися розробити набір загальних принципів і стандартів, пов'язаних з управлінням міжнародним бізнесом і фінансами (Lecce Framework), зокрема, передбачається виявити області, які ще не охоплені регулюванням, і розробити для них регулятивні заходи, що дозволить закласти основу для стабільного зростання в довгостроковій перспективі, вважає "вісімка". G8 має намір залучити до цієї роботи міжнародних партнерів, включаючи не тільки країни G20.
Також, у своєму комюніке "вісімка" знову висловилася проти протекціонізму і заявила про намір продовжити роботу із завершення Дохійського раунду переговорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас