Міністр фінансів Австралії: Сотні тисяч людей можуть залишитися без роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Австралії: Сотні тисяч людей можуть залишитися без роботи

Казна та Політика
769
Сотням тисяч австралійців як і раніше загрожує втрата робочих місць, попередив міністр фінансів Австралії Уейн Суон, повідомляє Dow Jones Newswires.
"Якщо глобальна рецесія чомусь нас навчила, так це тому, що ніхто з австралійців не захищений від глобальної ситуації, у якій ми діємо", - сказав Суон.
Його заява вказує на те, що, незважаючи на опубліковані минулого тижня дані щодо безробіття, що виявилося кращим, ніж очікувалося, уряд обережний у своїх оцінках перспективи ситуації на ринку зайнятості. У травні було скорочено 1700 робочих місць, а не 30 тис., як очікувалося. Однак безробіття, з урахуванням сезонних коректувань, виросло з 5,5% до 5,7%. За прогнозами уряду, безробіття в Австралії продовжить рости і на піку складе 8,5%.
У відповідь на ці прогнози уряд запустив кілька антикризових заходів, включаючи роздачу грошей, покликану стимулювати споживчі видатки та економічне зростання. "За оцінками міністерства фінансів, стимулювання економіки допоможе в найближчому майбутньому створити до 210 тис. робочих місць", - заявив Суон.
Він додав, що завдяки програмам стимулювання, сукупний дохід зайнятого населення Австралії протягом найближчого десятиліття виросте приблизно на 100 млрд. австралійських доларів, а це, у свою чергу, приведе до збільшення податкових надходжень у бюджет на 23 млрд. австралійських доларів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас