Україна витрачає на соціальний захист 21% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна витрачає на соціальний захист 21% ВВП

Казна та Політика
431
В Україні видатки на соціальний захист становлять 21% показника внутрішнього валового продукту (ВВП).
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила сьогодні під час круглого столу старший фахівець із питань соціального захисту Світового банку Катерина Петрина.
За її словами, із загального обсягу коштів, направлених на виплату соціальної допомоги, 16,5% ВВП становлять пенсійні витрати, близько 2,5% - інші види соціального страхування і приблизно 2% - соціальна допомога.
Петрина відзначила, що в Україні 26% ВВП направляється на системи охорони здоров'я, освіти, спорту, культури, державного управління та інші витрати плюс капітальні видатки, тоді як на соціальний захист населення витрачається 21% ВВП. "Це великі кошти, і це все говорить про те, що в нашій країні не повинно бути бідних", - резюмувала експерт.
Вона вважає, що показник 21% є дуже великим для соціального захисту населення, однак ці кошти витрачаються таким чином, що не допомагають людям вийти з важкого становища або підвищити свій рівень доходів.
"Левову частину коштів, направлених на систему соціального захисту, одержують ті, хто в цьому не має потреби", - підкреслила Петрина.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас