Акциз на пиво піде на утримання Верховної Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акциз на пиво піде на утримання Верховної Ради

Казна та Політика
615
Додаткові кошти від підвищення акцизу на пиво Верховна Рада України має намір направити не тільки на закупівлю інсуліну, але й на утримання свого апарату.
Про це говориться в переданому на підпис Президентові України проекті Закону "Про внесення змін у Державний бюджет України на 2009 рік", текст якого має УНІАН.
Згідно з даним законопроектом, змінами в держбюджет на 2009 рік передбачено не тільки заявлене раніше фінансування закупівель інсуліну, робіт із забезпечення цілодобового водопостачання Львова і створення "Будинку-музею Т. М.Шевченка", але й збільшення фінансування апарату ВР на 87 млн. грн. - з 740 млн. грн. до 837,8 млн. грн.
Зокрема, фінансування законотворчої діяльності ВР збільшено на 58 млн. грн. - з 413 млн. грн. до 471 млн. грн., організаційного, інформаційно-аналітичного і матеріально-технічного забезпечення діяльності ВР - на 7 млн. грн., з 157 млн. грн. до 164 млн. грн., візитів народних депутатів за кордон - на 3,5 млн. грн., з 5,2 млн. грн. до 8,7 млн. грн., обслуговування діяльності ВР - на 23 млн. грн., з 76,7 млн. грн. до 100,5 млн. грн. Крім того, фінансова підтримка санаторно-курортного комплексу Управління ВР збільшена на 1 млн. грн. - до 67,2 млн. грн., висвітлення діяльності нардепів через ЗМІ і телебачення - на 3 млн. грн., з 6,2 млн. грн. до 9,1 млн. грн.
При цьому кошти на закупівлю інсуліну в обсязі 160 млн. грн. входять у загальнодержавні видатки Міністерства фінансів.
Нагадаємо, 3 червня ц.р. Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін у Закон України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" і деякі інші закони України", що передбачає підвищення акцизу на пиво на 93,5% - з поточного рівня 0,31 грн. за літр до 0,6 грн. за літр. Доходи бюджету за рахунок надходжень від акцизного збору планувалося направити на додаткові видатки, пов'язані зі збільшенням кількості хворих цукровим діабетом і впливом цінового фактора на вартість лікування цього року.
При цьому додаткова дотація місцевим бюджетам на забезпечення лікування хворих цукровим діабетом передбачалася в сумі 160 млн. грн. Крім того, ці кошти планувалося направити на реалізацію заходів для цілодобового водопостачання Львова - 105 млн. грн.; завершення ремонтно-реставраційних робіт і створення музейної експозиції Шевченківського національного заповідника в Каневі "Будинок-музей Т. М.Шевченка" - 22,5 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас