Ринок акцій очікує розвороту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій очікує розвороту

Фондовий ринок
250
Український ринок акцій за підсумками четверга продемонстрував незначне зниження: індекс ПФТС опустився на 0,09% (0,4 пункту),- до рівня 448,22 пункту, а індекс Української біржі втратив 0,46% (5,6 пункту) і зупинився на оцінці 1111,12 пункту
За словами фінансового аналітика інвестиційної групи "Арт-Капітал" Дар'ї Терещук, учора ринок відкрився зниженням котирувань за більшістю позицій, що торгуються. "Суперечливе зовнішнє тло, що торгуються різноспрямовано, ф'ючерси на американські індекси, а також песимізм на російському ринку підштовхували вниз і українські акції,- пояснила вона.- Ситуація навколо фінансового стану "Нафтогазу", план порятунку якого президент України доручив розробити в найближчі десять днів, а також повідомлення про значні виплати за зовнішніми боргами України (більше $11 млрд.), які потрібно здійснити в другому кварталі, сприяли активності продавців, які зрештою загнали українські індекси в мінуси".
Тривожні новини надходили з банківського сектору: збитки українських банків за п'ять місяців цього року склали 8 млрд. грн. Крім того, НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Укргазбанку, а тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" прийняв рішення щодо зменшення статутного капіталу банку в 500 разів шляхом зменшення номінальної вартості акцій. У результаті котирування акцій банку знизилися за день на 62%. Банківський сектор через такі новини показав найбільший спад на Українській біржі: "Райффайзен Банк Аваль" - 1,74%, Укрсоцбанк - 1,48%, банк "Форум" - 1,23%.
У ПФТС на ринку котирувань виросли акції "Київенерго" - на 16,67%, Сумського НВО ім. Фрунзе - на 1,75%, Єнакієвського метзаводу - на 1,23%, у той час як знизилися котирування акцій Полтавського ГЗК - на 8%, "Азовсталі" - на 0,98%, банку "Форум" - на 0,71%, "Донбасенерго" - на 0,7%. На "ринку заявок" виросли акції "Укрнафти" (1,29%), знизилися - Алчевського меткомбінату (1,03%).
"Фактично український ринок перебуває у визначальній точці свого подальшого руху",- уважає Дар'я Терещук. За її словами, сформувалися передумови для зниження, однак для розвороту вниз повинні бути вагомі причини.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас