Європейські фондові індекси зростають 3-й день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові індекси зростають 3-й день поспіль

Фондовий ринок
88
Європейські фондові індекси зростають у четвер третій день поспіль.
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) уперше за десять місяців підвищило прогноз попиту на нафту. Згідно із червневою доповіддю МЕА, попит на нафту в 2009 році складе 83,3 млн барелів на добу (б/с). Таким чином, порівняно з попереднім прогнозом очікується збільшення споживання на 120 тис. барелів.
Це стало ще однією ознакою того, що найгірший період спаду у світовій економіці, можливо, уже закінчився, відзначає агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 збільшилося з відкриття ринку на 1%. З мінімуму 9 березня індикатор злетів на 36%. У цей час коефіцієнт відносини цін акцій компаній, що входять у розрахунки Stoxx 600, до їхніх прибутків становить 24,9, що є максимальним рівнем з 2004 року.
"Найгірше за для банків і світової економіки, - уважає головний інвестиційний директор R&A Research & Asset Management Отто Васер. - Відновлення в більшому або меншому ступені буде основною темою для ринку акцій наступні 12 місяців. Ми говоримо, що все стало набагато менш поганим".
Вартість паперів Glaxosmithkline збільшилася в ході торгів на 3%, рекордний приріст із 12 травня, після підвищення аналітиками Morgan Stanley рекомендацій для акцій компаній фармацевтичної галузі до "привабливо". Рекомендації для паперів Glaxo були поліпшені до "на рівні ринку".
Котирування акцій швейцарської фармкомпанії Roche піднялися на 2,2%.
Папери Electrolux, одного із провідних світових виробників побутової техніки, подорожчали на 4,1%. Експерти Goldman Sachs Group додали їх у список рекомендованих до купівлі.
Ціна акцій британського банку HSBC Holdings виросла на 3,1% після поліпшення рекомендація для них до "вище ринку" з "нейтрально" Credit Suisse Group.
Вартість паперів виробника вантажівок MAN підскочила на 6,3%. Експерти Bank of America включили їх у список рекомендованих до купівлі, пославшись на відновлення попиту.
Позитивний вплив на європейський ринок зробили також статистичні дані зі США і Китаю, що зміцнили впевненість в ослабленні економічного спаду у світі.
Кількість американців, що вперше звернулися за допомогою у зв'язку з безробіттям, минулого тижня скоротилася на 24 тис. - до 601 тис. чоловік. У той же час експерти прогнозували зниження всього на 6 тис.
Роздрібні продажі в США в травні виросли на 0,5% порівняно з попереднім місяцем, співпавши із очікуваннями аналітиків. Це відбулося, зокрема, завдяки поновленню інтересу до придбання автомобілів.
Зростання інвестицій у підприємства, нерухомість і дороги КНР у січні-травні було максимальним за п'ять років завдяки реалізації державної програми стимулювання економіки обсягом 4 трлн юанів ($585 млрд). За даними статистичного управління Китаю, інвестиції в міську інфраструктуру збільшилися на 32,9% - до 5,35 трлн юанів. Аналітики прогнозували зростання усього на 30,5%.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:17 МСК виріс на 21,56 пункту (0,86%) - до 2522,5 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 37,12 пункту (0,84%), склавши 4473,87 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 19,12 пункту (0,58%) - до 3334,39 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 61,9 пункту (1,23%) і становив 5113,08 пункту.
Чотирнадцять із сімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи, ринки яких працюють 11 червня, показують підвищення в ході торгів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас