Продан: Міністерство України поки не планує підвищувати тарифи на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан: Міністерство України поки не планує підвищувати тарифи на газ для населення

Енергетика
158
Міністерство палива та енергетики України на сьогоднішній день не має планів підвищення тарифів на газ для населення, заявляє міністр палива та енергетики Юрій Продан. Як повідомив прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді, про це міністр сказав, коментуючи вчорашню заяву президента Віктора Ющенка про необхідність підвищити тарифи на газ для населення.
Як повідомлялося, В.Ющенко під час наради з питань фінансової ситуації НАК "Нафтогаз України" 11 червня висловив думку, що основною причиною критичного стану НАК є низька платіжна дисципліна всіх споживачів газу усередині країни.
Він підкреслив, що на сьогоднішній день оплата населення за спожитий газ становить 95,4%, що менше від аналогічного показника минулого року – більше 102%.
"Досить високий (показник), але не повний", - підкреслив Президент. При цьому він відзначив, що на нараді із головами обладміністрацій у середу висловив свої зауваження щодо цього питання.
"Учора ми домовилися про те, яку допомогу "Нафтогазу" повинна надати виконавча влада на місцях і органи місцевого самоврядування", - сказав Президент, підкресливши, що в найближчі дні необхідно провести роботу, щоб збільшити платежі за газ із боку населення.
"Споживач повинен платити за спожитий газ. Там, де ми говоримо про соціальні категорії, ця категорія повинна бути повністю профінансована за рахунок бюджету, інші повинні платити за спожитий газ", - сказав Президент.
Звертаючись до населення України, Президент заявив: "Шановні громадяни, регулярна оплата вами спожитого газу - це робота на незалежність України. Неплатежі ваші стають неплатежами держави. І це спричиняє зниження репутації країни, це значно ускладнює політику врегулювання тих питань, які потім на державному або урядовому рівнях виникають між Україною і Росією. Це справа честі, це питання моральності, це питання дисципліни".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас