Мандельсон: ЄС повинен посилити стимулювання економіки і бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мандельсон: ЄС повинен посилити стимулювання економіки і бізнесу

Казна та Політика
163
Міністр у справах бізнесу Великобританії Пітер Мандельсон має намір зажадати від ЄС більших зусиль, спрямованих на підвищення зайнятості і стимулювання економіки, у тому числі запропонувати виділення кредитів компаніям на 50 млрд. євро ($70 млрд.), повідомляє Bloomberg.
Мандельсон хоче ввести до 1,6 тис. нових правил, спрямованих на зміцнення єдиного ринку ЄС, а також на боротьбу із продавлюванням інтересів із захисту своїх економік з боку національних урядів.
"Незалежно від того, наскільки сильно спад може спокусити нас на дії на захист національних економік, у найближчі 5 років від нас буде потрібно ще більше європейських настроїв", - підкреслив Мандельсон.
Британський міністр готується до зустрічі в Берліні зі своїм німецьким колегою Карлом-Теодором цу Гуттенбергом. Зокрема, мова йтиме про продаж автовиробника Opel, що належить американській General Motors Corp., компанії Magna International Inc. Уряд Великобританії прагне зберегти 5,5 тис. робочих місць на заводах GM і не відмовляється від можливості надання держдопомоги бренду Vauxhall.
Що стосується кредитування європейських компаній, то Мандельсон має намір запропонувати зробити це за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку в розмірі 50 млрд. євро протягом найближчих двох років. Зокрема, це допоможе підприємствам фінансувати інфраструктурні проекти. Міністр також виступає за активізацію зусиль зі зниження бюрократичних витрат для малого бізнесу на 10 млрд. євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас